Vejen til det bedste signal…

Uddrag fra YouSee Nyhedsservice nr. 1, januar 2013.
[…]

Årsagen til nye problemer som kan drille tv-signalet skyldes at teleselskaberne 1. januar blændede op for et nyt mobilnet, det såkaldte LTE-800 eller 4G-net, der sender på frekvenser fra 791 til 862 MHz. Under uheldige omstændigheder kan det forstyrre modtagelsen af tv mange steder i landet.

Det ny mobilnet benytter de samme radiofrekvenser, som YouSee bruger til tv-kanaler som bl.a. Eurosport, Disney Channel og TV3 Puls. Dermed er der risiko for, at mobilsignalerne kan forstyrre de pågældende tv-kanaler, hvis husstandens antenneinstallation ikke er korrekt udført, eller der er brugt kabler af dårlig kvalitet.

Derfor opfordrer vi alle […] beboere eller medlemmer til at tjekke deres antenne-installationer for at sikre sig mod forstyrrelse af tv-signalet.

Eventuelle signalforstyrrelser vil vise sig som ’sne’ eller striber på traditionelle billedrørs-tv. På moderne digitale fladskærme viser det sig som pixeleringer, frysninger af billedet eller kortvarig sort skærm.

[…] der skal bruge velafskærmet materiel som f.eks. såkaldt dobbeltskærmede antennekabler, der er YouSee Ready godkendt. Kablerne forhandles af byggemarkeder og radio- og tv-forhandlere.

[…] eventuelle forstyrrelser i begyndelsen [vil] primært komme fra mobilmaster, da der endnu kun er solgt meget få mobiltelefoner, som kan bruge det nye 4G-net. I takt med at markedet vokser, risikere man, at fænomenet bliver mere udbredt, ligesom det kan vokse i takt med, at teleselskaberne bygger flere master.

Følgende kanaler hos YouSee kan blive påvirket af det nye mobilnet afhængig af, hvor i landet, man bor:

Analoge kanaler: TV3 Puls, Eurosport, Disney XD og Nickelodeon, MTV og Cartoon Network.

Digitale kanaler: Eurosport HD og Eurosport 2 HD, Nickelodeon HD, Disney HD, TLC HD, TNT HD, MTV HD.

Læs mere på Godt signal