Undertekster på film i YouSee’s kompensations-filmpakke.

Vi er blevet kontaktet af medlemmer, vedr. manglende tekstning af udenlandske film i YouSee Filmpakken til kompensation for nytårsnedbruddet. Det viser sig, at det har noget med det enkelte TV at gøre.

Når der laves undertekster kan de enten “brændes ind i billedet” og følger og er dermed en fast del af billedsignalet, eller det kan laves som en såkaldt DVB-strøm, som ligger ved siden af signalet. Underteksterne i Filmpakken ligger som DVB, og nogen TV er bedre til at fange signalet end andre. Under alle omstændigheder skulle man kunne finde en knap på fjernbetjeningen til at slå det til eller fra med, eller inde i et menupunkt i selve indstillingerne på TV’et. Da dette kan ligge mange forskellige steder afhængig af fabrikat og årgang mm., må vi desværre henvise til den enkeltes forhandler, TV-producentens hjemmeside eller brugsvejledningen, såfremt man har problemet.

Min egen oplevelse af det er, at jeg har et lidt ældre Phillips TV i stuen, som ikke viser undertekster og et nyere i et værelse – også Phillips – som viser undertekster på Filmpakken på programplads 66.  Jeg har til gengæld også hørt om nyere apparater, som ikke viser teksterne.