@5750.dk og @midtfyn.net skifter server – Kan være nødvendigt at skifte opsætning!

Antenneforeningens mails – kaldet Foreningsmail af Yousee – skifter på onsdag/torsdag den 11-12/9) til nye servere. @midtfyn.net mails flyttes onsdag den 11/9 og @5750.dk mails flyttes torsdag den 12/9. Yousee har mandag 9/9 udsendt mail om dette til @midtfyn.net indehavere og sender tirsdag den 10/9 til @5750.dk indehavere.

De nye servere kører med en langt større sikkerhed, men den øgede sikkerhed betyder desværre også, at en række ældre Mailprogrammer – som f.eks. Outlook Express eller Windows Livemail – ikke kan håndtere de nye sikkerhedsniveauer, og derfor heller ikke længere kan anvendes som mailprogram.

Yousee har lavet en udmærket Guide til at tjekke, om din opsætning vil fungere efter skiftet af servere. Denne Guide kan du finde her: https://kundeservice.yousee.dk/mail/opsaetning/opdater-foreningsmail

Det vigtige er, at dit Mail-program skal kunne håndtere følgende: Krypteret forbindelse af typen TLS / STARTTLS og kunne håndtere følgende portnumre: Indgående post port 995 og Udgående post port 587. Samtidig skal der kunne sættes et “Flueben” i at Serveren til udgående post kræver godkendelse (ved hjælp af password som til indgående post). Ovenstående kan virke som volapyk, men åben linket til Guiden hos Yousee, og følg disse, så vil det være nemmere.

Hvis dit mailprogram IKKE kan håndtere ovenstående/ikke står listet op i ovenstående Guide, så er der ingen vej uden om et nyt Program til at sende og modtage mails. Man kan selvfølgelig vælge, at købe en Office pakke med indbygget Outlook, men der findes også gratis software, såkaldt Freeware, som er udmærket. Vi har testet programmet Thunderbird, som kan downloades gratis, og som efter installation på PC’en virker meget lig eks. Outlook Express eller Livemail i opbygning. Thunderbird kan downloades gratis her: https://www.thunderbird.net/da/

Når man installerer den downloadede fil, prøver Thunderbird først selv at finde ud af at installere sig, efter man har indtastet ens mailadresse ( @5750.dk eller @midtfyn.net) men den kan ikke finde de rigtige servere. Så indtast informationer som i nedenstående billede, idet du naturligvis skal bruge dit eget navn, din mailadresse og dit password:

Så skulle det gerne virke. I mit tilfælde oprettedes Thunderbird, og den importerede over 5.000 gamle mails, og lagde dem i min indbakke. Sendt post importerede den dog ikke, så lad være med at slette dit gamle mailprogram, hvis du har noget du skal bruge der.

På Guiden hos Yousee ligger der også vejledninger til indstillinger af Mobilopsætninger mht Foreningsmails.

Vi undskylder det bøvl det muligvis giver, men vi glæder os samtidig over at få “vore” mails over på en ny og langt mere sikker platform.